Posledný voľný psík | Entlebucher s PP

  (04.07.2019)
Máme posledné voľného psíka - Entlebušský salašnícky pes | Entlebucher. Psík je s Preukazom pôvodu (PP), začipovaný, zaočkovaný, s vystaveným Pet Passom a zapísaný do plemennej knihy. Psík je zdravý, dobre vyvinutý. Má výbornú stavbu tela. Psík bol odchovaný na materskom mlieku. V súčasnosti je kŕmený granulami Fitmin Medium Puppy. Psík má skvelú povahu. Je milý, naviazaný na ľudí a hravý. Je veľmi vhodný do rodiny s deťmi. Zároveň je inteligentný a rýchlo sa učí.
Psík je po skvelých rodičoch. Mamina je českého pôvodu - Alice z Kněžického vrchu a otec import z Belgicka - KOH-I-NOOR Van het Bressershof. Obaja rodičia majú výborné zdravotné výsledky. Alice: HD/ED A0, PRA-prcd N/N (A), EU A. KOH-I-NOOR: HD/ED A0, PRA-prcd N/N (A), EU B. Psík preto nebude mať problémy s očami (PRA-prcd) ani s ektopickým ureterom (EU). Zároveň má psík všetky genetické predpoklady pre zdravé kĺby (HD/ED).
Rodičia majú za sebou aj mnohé výstavné úspechy. Mamina je Junior Champion (JCh.) Slovenskej republiky (4x BOB, 4x CAJC, OV VT, Mladá suka roku 2018) a otec je Junior Champion (JCh.) Maďarska.
Mamina aj otec sú veľmi spoločenskí, majú radi deti a sú naviazaní na celú rodinu. Mamina je zároveň športovo nadaná, veľmi pozorná a slúži aj ako strážny pes. Práve táto všestrannosť je obrovskou výhodou Entlebušských salašníckych psov. Sú skvelými spoločníkmi, strážcami, rodinnými miláčikmi, ale aj športovo nadanými psami (najmä Agility, ale aj Dog Dancing, či výcvik poslušnosti). Je možné vycvičiť ich aj ako pracovné psy. Sú krátkosrsté, stredného vzrastu (v dospelosti v kohútiku cca 47cm, váha cca 23kg). Preto vyžadujú menej priestoru a starostlivosti ako veľké a dlhosrsté plemená. Zároveň sú veľmi spoločenské a mimoriadne vhodné ako členovia rodiny. Ide o plemeno švajčiarskych salašníckych psov, ktoré je možné najrýchlejšie a najľahšie vycvičiť k poslušnosti, stráženiu, či k rozličným športom.
Psík sa narodil 12.5.2019. Psíka je možné odobrať aj okamžite.


Kontaktné údaje:
Meno: Pán Peter
E-mailová adresa: ingpeterstetka@gmail.com
Telefón: +421911612990
Lokalita: 90301, Senec, Slovenská republika
CENA: dohodou
Pes s papiermi:  Áno
Pes z chovateľskej stanice:  Áno
Počet videní:  278491

Všeobecné informácie o plemene:

ENTLEBUŠSKÝ SALAŠNÍCKY PES
Originálny názov: Entlebucher Sennenhund, Iný názov: 
FCI kód: 2/3/47
FCI Skupina FCI 2: Pinče, bradáče, molosoidy a švajčiarske salašnícke psy
Krajina pôvodu Švajčiarsko
Využitie Služobné plemená
Náročnosť na výchovu nenáročný
Náročnosť na pohyb náročný
Vzťah k deťom veľmi dobrý
Vzťah k ostatným zvieratám veľmi dobrý
Terajšie určenie spoločník, ovčiarsky pes, strážca
Priemerný vek 11 - 13 rokov
Viac Detailov
attrib-weight
Hmotnosť
25 - 30 kg
attrib-height
Výška
42 - 50 cm
attrib-fur
Dĺžka srsti
Krátka
attrib-size
Veľkosť
Stredné plemená
Inzeráty k plemenu: ENTLEBUŠSKÝ SALAŠNÍCKY PES
Vyhovujúce chovateľské stanice