noimageDobrý den, máme fenku je to cavalier španiel. stala sa taká vec že náš psík začal zvraciať - hnedú tekutinu, následne hlien . nemá stolicu takže si myslím že ide o obštrukciu čriev a gastricidu - neviem či sú zvratky výkali alebo strávena krv, mám pocit že má aj vyduté rebrá oproti bruchu. Myslím si že za to na 99% môžru šlachy ktoré pojedla. Mama kúpila mäso ktoré obsahovalo vela šliach, mäso vyrezala a šlachy nevyhodila ale vyvarila psovi - vygooglil som si prípady kedy mali psy presné polémy . pes zvracia, aj ked sa napije tak to v nom dlho nevydrží. už to má asi štvrtý den.

Na veterinarsku pomoc nemáme peniaze. (zaobstarať si psa pričom nemôcť si dovliť vážnejší zákrok nebol môj napad)- , takže sa mu snažím pomôcť aspon takto "po domácky". vygooglil som si nejaké štúdie že na lahké obštrukcie zabera krúživé masírovanie brucha - tak ho masírujem. Viete mi dať nejaké iné rady? hydratacia - to viem, ale je to tažké ked často zvracia.
čítal som že surová alebo varená zelenina s vysokým obsahom vlakniny mu môže pomôcť, ale neviem či je to dobrý nápad mu davať zeleninu. viete mi poradiť nejakú domácku vec ktorá mu môže teoreticky zvíšiť šance na prežitie? a čomu sa vyvarovať.

dakujem za každú cennú radu.
.

.
.