noimageDobrý deň, mam 9 ročného slovenského kopova. V poslednej dobe sme si všimli krívanie pri dlhom ležaní a náhlom vstávaní a pri chôdzi. Pretrvávalo to asi tri mesiace. Dali sme mu výživu na klby zdalo sa zjavne zlepšenie ale posledné dva týždne sa to zhoršilo a psik zacal znova krivat. Ťažko našlapuje pri chodzi. Keby bol pustený na voľno tak dokáže behať.
Zašli sme k veterinarovi ktorý spravil rontgen a zasuvkovym testom nam ukazal že ide o čiastočnu rupturu. Toto všetko musel absolvovať v narkoze pretože nie je kooperativny. Veterinar nam odporučil počkať a sledovať situaciu. Dal nám tabletky od bolesti ktoré mu mame podávať aj kvoli ťažkej artróze bedrových klbov. Prešiel týždeň od návštevy a ja nevidím žiadne zlepšenie - práve naopak, psik na nohu našlapuje ťažšie ako predtym - a to aj napriek obmedzeniu pohybu. Zhoršenie pretrváva od návštevy veterinára.
Mohlo byť zhoršenie stavu spôsobene zlou manipuláciou so psíkom u veterinára pri neopatrnom zaobchádzaní s nohou? Ma zmysel íst na operaciu? Je reálne aby sa psíkov stav zlepšil bez operácie? Spôsobuje psikovi čiastočna ruptura bolesť? Poprípade aké by bolo iné riešenie okrem operácie?

Psík ma 28kíl a obávame sa že ďalšie narkózy by mu mohli uškodiť vzhľadom na vek. Taktiež je s nim veľmi ťažká manipulácia keď ideme k veterinárovi. Každý úkon sa musí robiť v narkóze pretože je agresívny.

Ďakujem za odpoveď.