noimageDobrý deň, mám doma 8mesačného kríženca ešte nekastrovaný, ktorý má zvýšené pečeňové hodnoty( ALT 78 U/L a GGT 12 U/L ) teraz sme po mesiaci boli na kontrole a ešte sa zvýšili. Už v záznamoch z útulku vo veku 2 mesiacoch ich mal vyššie.
Okrem toho sme zistili že s najväčšou pravdepodobnosťou je alergický na kuracie a hovädzie mäso, takže je na hypoalergénnej strave. Pri Sone brucha sa ukázalo že má zhrubnuté steny čriev aj žalúdka, aj zväčšenú pečeň, zdurené uzlyny a prítomnosť vody/plynu v črevách a žalúdku, dostal antibiotiká a nakontrole po 10dňoch bol stav lepší to potvrdila aj kontrola po mesiaci - tieto problémy ustúpili. Robili sa dva rozbory na parazity- negatívne, tie teda vylučujeme a aktuálne sa chystáme na test prítomnosti žlčových kyselín v krvy.
Pes sa má klinicky dobre nezvracia, priberá aj keď je chudší, má dobrý apetít je hravý, vôbec nie apatický. Jediný viditeľný problém je že stolica má niekedy mierne redšiu konzistenciu hlavne keď je odstup medzi jednotlivými vyprázdneniami krátky.
Chcem sa preto opýtať/poradiť čo by to mohlo podľa Vás byť, prípadne ďalší postup.

Po testoch na žlčové kysleniny, ktorý je negatívny ideme urobiť test na zrážanlivosť a potom nám veterinár doporučuje histológiu pečene a CT.

Vopred ďakujem za radu.
S pozdravom